és minden más ami mögötte van

2016. szeptember 14. 11:28 - cspn

Harmadik felismerés: A csekket be kell fizetni

Persze ez nem volt igazán gond, főleg az elején, mikor még bőven volt félretett pénzem a multis időszakból. Mondjuk az igazság az, hogy később sem volt ez gond, csak egy idő után ijesztően hat az emberre, hogy a pénzösszeg a számláján fogy és nem nő, hiába dolgozik teljes erőbedobással.

Na erre azért nem voltam felkészülve...

Pedig elég ritka az a vállalkozás, ahol az első év profitot termel, általában még a második sem szokott, már a nullszaldósnak is örülni szoktak. De a negatív profit, azaz a veszteség az első két évben a leggyakoribb. Ez a kettes szám ilyen misztikus/mágikus számnak tűnik egy vállalkozás életében, mert utána illő neki elkezdeni valami profitot termelni. Állítólag.

Persze vannak tündérmesék, amelyek nagyon hirtelen és nagyívű növekedést produkáló vállalkozásokról szólnak, ezeket manapság divat startupnak nevezni. Nyugodtan higgy benne, hogy a tied is ilyen lesz, mert tényleg van erre példa, de ne törj össze, ha mégsem. Mindenkinek saját útja és ideje van.

Szóval visszatérve az eredeti témához, rá kellett ébrednem, hogy azért mennyivel kényelmesebb és biztonságosabb alkalmazottnak lenni, ahol mindig jön a fizetés hónap végén. Ha beteg vagy akkor is, ha egész nap lógatod a lábadat az irodában akkor is, ha fél napot a saját ügyeidet intézed bentről akkor is, ha nyaralni mész, akkor is.

Ellenben mikor végre a magad ura vagy, akkor nem jön a fizetés hó végén. Ha egyéniben dolgozol, akkor egyáltalán nem jön semmilyen fizetés egyösszegben hó végén, hanem minden elvégzett munkád után megkapod az azért járó fizetséget, amely bevételből fedezed a költségeket és ha marad még valami, na akkor az lehet a fizetésed helyettese, amit már költhetsz a saját szükségleteidre. 

Amit érdemes tudni, hogy nem jön csak úgy bevétel, ha éppen nyaralsz, beteg vagy vagy lógatod a lábadat. Sőt még akkor se mindig jön, ha napi 10 órában robotolsz érte. Legalábbis nem rögtön. A vállalkozás során majdnem minden befektetés hosszú távon térül csak meg, ezt nem árt észben tartani. Nekem ezt is sikerült saját káromon megtanulni. Néha nem is értem milyen álomvilágban éltem?! :)

Szóval a csekkek rendre megérkeznek minden hónapban figyelmen kívül hagyva a te önmegvalósító terveidet, álmaidat és efelé tett gigászi erőfeszítéseidet. A világ nem várja meg míg sikeres lesz a vállalkozásod, neked viszont tudnod kell így is lelkesen működni és örömmel létezni anélkül, hogy elvárnád a világ értékelje a próbálkozást, ami valóban egyedi is elismerésre méltó.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozono.blog.hu/api/trackback/id/tr1811704801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
és minden más ami mögötte van
süti beállítások módosítása