és minden más ami mögötte van

2016. május 31. 17:57 - cspn

Második felismerés: A vállalkozó élete nem csupa szabadnapból áll

Na jóóóó, ezt még én sem gondolhattam teljesen komolyan! És valójában én ezen nem is gondolkoztam egy percet sem, csak valahogy zsigerileg az volt belém kódolódva, hogy a vállalkozók azok az emberek akik hétközben is a plázákban lógnak naphosszat vagy nyaralni járnak évente legalább 5-ször...netán minden hónapban...gyakorlatilag állandóan a pénzköltéssel vannak elfoglalva, mert valahogy a pénzkereséshez ők nem kellenek. :)

Itt most megjegyzem, hogy tele vagyunk ilyen-olyan kimondatlan és átgondolatlan elképzelésekkel a világról...ami önmagában nem baj, de ha ez irányítja a döntéseidet és az életedet az már lehet probléma. Ha teszem azt amiatt lennél vállalkozó mert az gazdagságot és szabadságot jelent egyszerre, juhééé, akkor ülj le, nézz körül, találkozz és beszélgess el pár hús-vér vállalkozóval, hogy az elképzelésed kicsit közelebb kerüljön a valósághoz.

Szakmámból adódóan tudom, hogy ezek a tudatalatti hiedelmek legalább annyira befolyásolják a döntésedet (igazság szerint még jobban is) mint a jól megfontolt racionális pro-kontra listád. És emiatt nagyon fontos tudatosítanod, hogy mit gondolsz a vállalkozói létformáról, a vállalkozók életéről, anyagi helyzetéről, munkamoráljáról vagy egyáltalán bármilyen moráljáról. Ezek mind meghatározzák, ahogyan a te vállalkozásod ki fog alakulni és haladni fog...vagy éppen nem fog. 

Szakmámból adódóan azt is tudom, hogy a valóságot te alakítod magad körül azáltal, hogy alakítod azt, ami benned van. Mindannyiunkban él egy szépen felépített struktúra a világról, annak rendjéről és működéséről, amely egy szamárvezető az életünk éléséhez. Ez segít eligazodni nekünk a valóságunkban, ez mondja meg, hogy kiben bízhatsz (pl egyenruhások) kiben nem (pl kisebbségek) vagy azt, hogy ki lehet gazdag (pl kiváltságosok) és ki nem (pl én vagy Te :), az átlagemberek). 

Az a jó ebben az egészben, hogy ha meg tudod változtatni a struktúrádat, akkor a valóság leköveti ezt a változást. Tehát bízhatsz majd a kisebbségben és nem kell feltétlenül megbíznod az egyenruhásban. Ráébredhetsz hogy lehetsz te is kiváltságos, ha elhiszed, hogy az vagy. És hogy minden ember átlagember volt mielőtt kiváltságossá lett...szóval semmi nem reménytelen! :)

Ehhez viszont először ismerd fel, hogy mit hiszel a világról, ami nem engedi meg, hogy úgy és olyan vállalkozó legyél, amilyet megálmodtál.

Én túl a sokadik felismerésen és a sokadik belső átalakuláson azt döntöttem el, hogy olyan vállalkozó leszek aki keveset dolgozik, de sokat keres. Aki nem stresszel a sikereken vagy a teljesítményen. Aki természetesnek veszi, hogy bármikor bármire tud időt szakítani rugalmasan alakítva a napirendjét. Aki tud becsületesen és tisztességesen megélni a vállalkozásából. Aki egy olyan világban él, ahol támogatják a munkáját és a haladását. Nem irigyei hanem együttműködő társai a kollégái. Aki örömmel végzi a feladatait erőlködés és görcsölés nélkül. Akinek a hobbija a munkája, aminek minden percét élvezi. Akinek az idejében belefér minden számára kedves ember és tevékenység.

Hát nem mondom, hogy végeztem a belső struktúrálással, de nagyon jó úton haladok :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozono.blog.hu/api/trackback/id/tr558764860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
és minden más ami mögötte van
süti beállítások módosítása